Zonkracht tijdens de Volle Maan

Vannacht aan de hemel: gedeeltelijke maansverduistering van de volle maan in Leeuw.

De Zon en de Maan staan vannacht, van 10 op 11 februari 2017 om kwart over één,  in hun maandelijkse spiegel tegenover elkaar. De Zon in het teken Waterman en de Maan in het teken Leeuw. Maar om kwart over één valt er een schaduw over die spiegel, want de aarde staat dan even tussen de Zon en de Maan. Omdat er toch nog wat licht om de aarde heen kan schijnen, zul je er misschien niet heel veel van zien. Maar astrologisch is het toch van belang. Het kondigt ook de aankomende zonsverduistering van 26 februari aan, die op acht graden in het dierenriemteken Vissen valt.

Zons- en maansverduisteringen waren vroeger onheilspellende momenten. Maar ook nu halen ze ons uit onze dagelijkse sleur. Er gebeuren bijzondere dingen, onverwachte gebeurtenissen en soms zelfs dingen die ons leven voor langere tijd zullen veranderen. Je ervaart dan een heftige, soms confronterende doch noodzakelijke frisse wind die door je leven blaast. Maar dat zal alleen het geval zijn voor mensen wiens eigen horoscoop door deze eclips wordt beroerd. Bijvoorbeeld als je één dezer dagen jarig bent kan dat het geval zijn.

De maan maakt tijdens deze eclips mooie krachtige verbindingen met het element vuur (driehoek Uranus in Ram en driehoek Saturnus in Boogschutter). En de zon staat dus tegenover de maan, maar ook in mooie verbinding met deze beide planeten (top van een Vlieger).

De volle maan is altijd al een tijd om te stralen. Vroeger kon je uiteraard alleen in het licht van de volle maan ’s nachts actief zijn. Maar ook nu geeft een volle maan altijd wat extra spannende energie. Nu in het teken Leeuw komt daar een schepje bovenop. De Leeuw is het teken waar je in vol ornaat kunt stralen. De maan in dat teken vindt het heerlijk om het centrum van aandacht te zijn. Tijd dus voor feest en uitbundigheid, met een flinke dosis drama als het even kan.

Maar het is ook een moment om jezelf opnieuw te vinden, je identiteit duidelijker vorm te geven, door de keuzes die je maakt in wat je wilt en wat je doet. Om eens na te gaan ‘wie ben ik nu’ en ‘wie wil ik eigenlijk zijn’. Dat kan natuurlijk best confronterend zijn, maar tijdens deze maan kun je hier waardevolle inzichten over opdoen. Het helpt je je nieuwe zelf te laten zien, jezelf te laten stralen in al je uniekheid. Het vinden en accepteren van jouw innerlijke vlam is waar het bij de volle maan in Leeuw om draait. De uitkomst van de zoektocht naar jezelf moet zijn: je bent geweldig! Je bent precies zoals je moet zijn, en zoals jij is er geen een! Wees trots op wie je bent en probeer vooral niet iemand anders te zijn of te worden. Voel jij je geweldig als je in het middelpunt van de belangstelling staat? Zorg dan voor een podiumplaats. Maar voel jij je juist veel beter achter de schermen, forceer jezelf dan niet in rollen die je niet passen. Voor iedereen is er een unieke plaats en het is jouw doel die plaats te vinden, te omarmen en er gelukkig te worden. En dan is jouw feestje met de volle maan in Leeuw misschien een groot dansfestijn, of juist een avondje bij de houtkachel met een heerlijk boek. Het is jouw feestje, laat geen ander bepalen hoe dat er voor jou uitziet!

De afgelopen dagen hoor ik echter van veel mensen dat ze ziek zijn. Niet alleen het koude winterweer, maar ook een eclips maakt kwetsbaarder dan normaal. Deze eclips waarbij het element vuur zo’n belangrijke rol speelt werkt helemaal op je weerstand. Je hart, je bloed, je afweerstoffen vallen allemaal onder het element vuur. Door koorts zuivert dit element je systeem. Maar ook je identiteit, levensvreugde en wilskracht horen bij de kracht van vuur. Vindt er een verandering plaats op het ene gebied, dan zal dat ook doorwerken op het andere vlak. Dus voor alle zieken: zie de koorts als een ritueel van zuivering, verterend wat niet meer past, en plaats makend voor een nieuwe jij. Geef de ziekte en de koorts de tijd en ruimte, ziek het goed uit; je zult als een nieuw persoon herboren worden. Na een doorgemaakte ziekte zul je beter weten wat je wilt, wat echt belangrijk voor je is en wat je werkelijk beweegt. En dat is dan weer jouw feestje!

Maar tijdens een eclips hoef je je over verleden en toekomst even helemaal niet druk te maken, Kijk om kwart over een vannacht gewoon eens uit het raam (als je toch niet kunt slapen of een nachtuil bent) en geniet van de Magie van de Maan. Je bent er NU.

Fonoforese bij de volle maan in Leeuw

De kracht die bij de Leeuw hoort is de kracht van de Zon. De stemvork van de Zon geeft een krachtige,  warme toon. Zelfs tijdens ziekte met koorts kun je deze gebruiken om de weerstand een steuntje in de rug te geven. De Zonvork stimuleert de yange energie, die ziekte bestrijdt en jezelf op de eerste plek zet. Hij versterkt alles wat met kracht te maken heeft op een subtiele, harmonische manier. Je hart, je bloed, je spieren, je immuunsysteem, aandoeningen door kou en gebrek aan energie en vitaliteit. Maar ook je wilskracht, de kracht om bij jezelf te blijven en je eigenwaarde. Dus om wat voor reden je je moe, lusteloos, slap of ellendig voelt, door fysieke klachten of de winterblues, als je het letterlijk koud hebt of je je in de kou voelt staan: gebruik de Zonstemvork!

Plaatsen waar je de stemvork van de Zon kunt gebruiken:

Handpalmen: Plaats in het midden van de handpalmen voor versterking van de weerstand en verstevigen van de ik-kracht.

Navelgebied: Houdt de stemvork dwars voor de buik. Zet deze daarna eerst aan de ene kant, dan aan de andere kant van de navel, op ongeveer een handbreedte afstand (in lijn met de tepel). Je bevindt je daar op punt 15 van de Miltmeridiaan. Dit punt verdrijft koude van lichaam en ziel. Daarna houdt je de stemvork weer dwars voor de buik.

Rug: Ter hoogte van de navel houdt je de stemvork dwars over de rug. Daarna zet je hem op die hoogte op de ruggengraat. Daarna om beurten links en rechts op enkele centimeters van het midden, en daarna op een handbreedte van het midden. Doe hetzelfde een handbreedte lager en een handbreedte hoger. Hier bevinden zich krachtige, ondersteunende punten bij algehele verzwakking, op de Gouverneursmeridiaan en de Blaasmeridiaan, zoals Blaas 23 (stimuleert levenswarmte), Blaas 22 (wakkert de levenskracht (qi) aan), de ‘Zee van Qi’ (Blaas 24) en de punten 3,4 en 5 op de Gouverneursmeridiaan. Houdt de stemvork daarna weer dwars over het behandelde gebied.

Op de hand: Tussen duim en wijsvinger (niet bij zwangerschap!) Punt Dikke Darm 4 (stimuleert de afweer, bij verkoudheid en koorts, koude rillingen, hoofdpijn, stijve nek en hoest)

Op de wreef: Tussen de middenvoetsbeentjes van de eerste en tweede teen (Punt Lever 3). Bij pijn in hoofd, borst en onderbuik, krampen en duizeligheid.

Moge de Zon je nieuwe levenskracht geven!

Ronne van den Hurk ®2017