klankstaaf-jaartoonZoek je een mogelijkheid om de kracht van stemvorken ook in groepen te gebruiken? Wil je de zuiverheid van de stemvorken die gebaseerd zijn op de inzichten van Cousto, de zogenaamde Planetaire Frequenties, ook in de ruimte laten klinken? Dan hebben we daar nu de oplossing voor gevonden.

Mensen die yogales geven, meditatiebijeenkomsten organiseren of klankconcerten geven ervaren het als jammer dat de stemvorken meer geschikt zijn voor individueel gebruik. Al jaren krijg ik regelmatig de vraag hoe je de kracht van stemvorken ook in groepswerk zou kunnen integreren.

Nu is daar de oplossing voor!

We hebben zeer zuivere Klankstaven gevonden, die zeer exact gestemd zijn volgens de inzichten van Cousto. Deze worden geproduceerd in Duitsland met een maximale afwijking van +/-2 cent. Ze bestaan uit solide metalen staafjes die op een houten blok zijn bevestigd. De tonen zijn gelijk aan alle planetaire frequenties zoals die van de stemvorken, maar zijn vier octaven hoger uitgevoerd. Door deze met een mallet aan te slaan weerklinken de tonen in de ruimte. Ook kun je door meerdere tonen te gebruiken prachtig de intervallen die ontstaan horen.

Momenteel kun je ze al los en als elementen- of planetenset aanschaffen. We zijn nog bezig voor deze klankstaven houten kistjes te maken zodat ze mooi kunnen worden opgeborgen. Ze zullen dan op dezelfde wijze geordend worden als de stemvorken, in een chakraset met zeven tonen en een planetenset met daarbij de Meester-C toon. Maar de staven zijn nu al in alle frequenties verkrijgbaar. Ze worden geleverd met een dubbelzijdig mallet, zodat je ze op verschillende manieren aan kunt slaan.

Je vindt ze hier in de webwinkel en zijn direct leverbaar.