Nieuwe Maan in Stier – 6 mei 2016

Van springende lammetjes die de nieuwe maan in Ram vorige maand begeleidden, gaan we nu naar de vriendelijke koe die de komende nieuwe maan in het dierenriemteken Stier begeleidt. Stier is namelijk een nogal verwarrende naam voor het zo zachtaardige, sensuele, trouwe en trage dierenriemteken Stier. Ik noem het feitelijk liever koe, en deze maand zelfs knuffelkoe. Dat past bij het volle gewicht aan vriendelijkheid en de aardse traagheid waarmee de koe de volledige dag bezig is met grazen en herkauwen. De zich altijd aardig presenterende vrouwe Venus is de heerseres van deze trouwe viervoeter. Zij zorgt voor overvloed in alle opzichten.

Op 6 mei ontmoeten de Zon en de Maan elkaar om half tien ’s avonds in dit aardse teken, op zestien graden om precies te zijn. Tegelijk met de Zon en de Maan staan ook Venus en Mercurius in de Stier, waardoor de aarde-club al aardig groot is. Maar daarbij komen ook nog prachtige aspecten (driehoeken) naar de planeten Jupiter in het aardeteken Maagd enerzijds en Pluto in het aardeteken Steenbok anderzijds. En dat maakt deze maand perfect voor vertraging en terugkomen bij al wat aards is. Slow living is deze maand het motto. Genieten van de natuur, elkaar, lekker eten, luieren. De schildpad is niet voor niets een symbool dat met het teken Stier wordt geassocieerd.

Momenteel staan ook heel veel planeten in hun achteruit; ze bewegen schijnbaar achterstevoren door de dierenriem. Dat geeft nog meer een beeld van vertraging en verinnerlijking. Geen tijd dus om hals-over-kop aan nieuwe dingen te beginnen, maar wel een tijd om heel rustig en beheerst tal van zaken positief af te ronden of voort te zetten. Langzaam maar zeker valt het geluk je dan wel toe. Voor geldzaken en de liefde is het bijvoorbeeld een uitgelezen tijd. Oude geldzaken kunnen afgerond worden en nieuwe investeringen rustig overwogen. De weloverwogen beslissingen die je nu neemt hebben veel kans van slagen, ook al zal het wel even duren voor ze hun vruchten afgeven. In de liefde kom je er achter wat voor jou waardevol is. Bij wie je werkelijk kunt ontspannen en genieten. Een mooie tijd om bij jezelf, maar ook dichter bij elkaar te komen.

Op lichamelijk niveau is het een tijd van herstel. Vooral kleine en grote trauma’s, vertegenwoordigd door het tegenoverliggende teken Schorpioen kunnen nu geheeld worden. Pluto, de planeet die bij dat teken hoort, kan onze persoonlijke, fysieke integriteit behoorlijk aantasten. Maar deze staat nu in mooi contact met de Zon en de Maan. Vaak hebben we niet in de gaten dat ons lichaam en onze persoonlijke energie regelmatig belast worden met onaangename interacties. Dat kan heel simpel iemand zijn die te dicht naast je zit in de bus of iemand die je iets te enthousiast omhelst of zoent zonder dat je daar om gevraagd hebt. Maar ook iedereen die fysiek afhankelijk is van de zorg van anderen zal de ervaring hebben dat een zorgverlener soms je persoonlijke domein aantast. Dat hoeft helemaal niet opzettelijk te zijn. Ik herinner me bijvoorbeeld het landelijke borstonderzoek (of je daar aan mee wilt doen is weer een heel andere discussie, maar na een cyste leek het me deze keer verstandig), waarbij je borsten tussen twee platen vermorzeld lijken te worden. Ik weet niet hoe het voor andere vrouwen is, maar ik moest er echt dagenlang moeite voor doen om de positieve associatie met mijn borsten te hervinden. Het element aarde hoort bij de tijd, en inderdaad heelt de tijd de meeste wonden. Maar de Venus-stemvork kan in dit opzicht ook heel goede diensten bewijzen. Iedere plek, waar dan ook op of rond je lichaam, waar je je niet helemaal happy over voelt, door wat voor reden dan ook, kun je behandelen met de Venus-stemvork. Op pijnlijke plekken plaats je de stemvork niet rechtstreeks op het lichaam, maar houdt je hem (haar?) ervoor. Kijk op wat voor afstand het voor jou prettig is. Soms kan dat heel ver weg zijn. Hang de stemvork dan ergens aan een touwtje op. Sla ‘m aan en neem net zoveel afstand als voor jou prettig is. Werk je met een ander dan begin je met het aanslaan van de stemvork op grote afstand, en gaat dan in overleg steeds een stapje dichterbij. Doe alles vooral heel rustig, denk aan de schildpad of de knuffelkoe. Gebruik de Venus-stemvork op deze manier om je lichaam weer helemaal van jou te maken, zodat je er (weer) helemaal van kan houden en er van kan genieten.

Bij het verwerken van trauma’s kun je in deze tijd ook gebruik maken van de combinatie Pluto (140, 25 Hz en Maan (210,42 Hz). Deze twee stemvorken maken samen een harmoniserende kwint. Het samen of afwisselend beluisteren helpt emoties te voelen en verwerken. Ook kun je ze samen op plekken op of om je lichaam zetten/houden die positieve aandacht nodig hebben.

De stemvorken van de Solfeggioreeks zijn ook heel geschikt, zoals de tonen 285 – 528 en 852 Hz. Deze tonen gebruik ik vooral voor het middenlichaam, waar de vitale organen liggen, en de bredere lagen in de aura, waar veel emoties liggen opgeslagen. Ook de rug kun je goed met deze stemvorken behandelen, of de combinatie voor- en achter: het haalt zaken die naar achter zijn geschoven weer naar voren, en geeft dan ruimte om deze te voelen en los te laten.

Overhaast niets, zoek geen grenzen op. Daag jezelf niet uit waardoor de knuffelkoe toch nog verandert in een wilde Stier. Het is juist de bedoeling om te helen via het genieten van de subtiele klanken van de stemvorken. Begin je graag voorzichtig, kies dan voor het werken met alleen de Venus-stemvork. Bij die toon zal de wilde Stier zeker niet wakker worden.

Ronne van den Hurk