Nu of Nooit – Nieuwe Maan in Ram

Vannacht, in de vroege ochtend van 28 maart voegt de Maan zich bij de Zon in het teken Ram: het is weer nieuwe maan. Het wordt in Ram een drukke bedoening, want ook Venus, Mercurius en Uranus staan in dit vurige lente-teken. Dat betekent een immense energie om nieuwe dingen te beginnen en vooral een stimulans op het gebied van DURF. De durf om te kiezen voor jezelf. Voor je zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Voor de dingen die JIJ wilt, ongeacht wat een ander daar van vindt. Parkeer je aanpassingsvermogen gewoon een maandje in de koelkast en ga voor wat je zelf wilt. Dat betekent overigens niet dat de ander zich dan vanzelfsprekend moet of zal aanpassen, want je raadt het al: voor hem of haar geldt deze invloed evenzeer. Dus dat wordt stevig discussiëren, hopelijk niet met het servieswerk gooien.

Deze vernieuwende energie is momenteel overal aanwezig, zoals in de samenstand van Mercurius (ons denkvermogen) en Uranus (die op zichzelf al alles wil veranderen en vernieuwen) samen in Ram. De vurige discussies die dit op kan leveren kunnen wellicht op een gestructureerde manier tot nieuwe toekomstvisies leiden, ook bijvoorbeeld bij de vorming van het nieuwe kabinet. Want deze twee enthousiaste onruststokers maken een mooie verbinding met Saturnus, planeet van wetgeving en regering, die in de positieve en visionaire Boogschutter staat. Hebben we alleen nog de hinderlijke Pluto, die de positieve Jupiter belemmerd om op harmonische wijze inzichten te delen en te overwegen. De visie van de ander kan dan erg in het gedrang komen, waardoor je de eigen wil, juist met de combinatie van Zon en Maan in Ram, wil doordrammen zonder rekening te houden met de ander, omdat je het gevoel hebt dat jouw visie niet voldoende ruimte krijgt. Dus zin in vernieuwing is er zeker, de wilskracht en energie is alom aanwezig. Maar om samen te werken moeten de onafhankelijke kandidaten zichzelf wel naar een hoger plan kunnen tillen, waar de kritische krachten van Saturnus op een vormgevende wijze werken, en niet tot halsstarrigheid leiden.

Zelf begin ik vanavond met een nieuwe groep Astrologie, wat ik niet bewust zo gepland had, maar wel heel mooi uitkomt precies met de Zon-Maan-conjunctie in Ram. Ik draaide de horoscoop uit voor de eerste cursist, en je raadt het nooit, die heeft de Zon én de Maan in het teken…  Ram! Ik lieg het niet.

Werk je met fonoforese? Dan is het nu de tijd om de stemvork MARS te gebruiken. Naast luisteren gebruik je deze vooral rond het midden van je lichaam; je zonnevlecht, je middenrif en bijnieren krijgen een flinke positieve impuls door het gebruik van Mars. En zelfs je ellebogen die op dezelfde hoogte zitten doen mee: deze maand mag je met je ellebogen werken om meer ruimte voor jezelf te maken. Wil je een nieuwe sprong wagen, maar durf je niet zo goed? De energie van Mars helpt je om je voor te bereiden op de strijd. Zodat je heel sterk, stoer en wilskrachtig kunt doen wat je al heel lang wilde. Het begint gewoon met het zetten van de eerste stap. En Mars zegt je: “Ga ervoor en doe het NU!”

Ik wens je veel daadkracht, durf en energie in deze komende onstuimige lentemaand!

Ronne van den Hurk