Nieuwe Maan in Boogschutter

De afgelopen maand stond in het teken van de nieuwe maan in schorpioen. Dat was voor velen een flinke kluif. Allerlei dingen die tot op de bodem afgebroken werden kwamen voorbij. Misschien was het voor jou heel fysiek, of emotioneel, of juist heel praktisch. Bij mij crashte de computer (en nog een aantal andere apparaten), waardoor ik geconfronteerd werd met sterke gevoelens als angst en onmacht. Maar toch -na veel stress- geeft het ook een mogelijkheid om op te ruimen en opnieuw te beginnen: de feniks die herrijst uit zijn as. In mijn geval een nieuwe computer, en beslissen wat ik in ieder geval wilde proberen te redden en herstellen. Wat is echt van waarde? Mijn bedrijfsgegevens, mijn persoonlijke foto’s? Uiteindelijk maakte ik van de nood een deugd en ben een ander boekhoudprogramma gaan gebruiken, wat ik al heel lang wilde maar altijd uitstelde omdat het zo’n gedoe is. Twee weken later -bij volle maan in tweelingen- waren de problemen opgelost en kon ik beginnen alle gegevens weer opnieuw in te voeren. Veel werk, maar wel een voltooiing van de oplossing van een probleem.

De nieuwe maan die nu plaatsvindt, op vrijdag 11 december 2015 om half twaalf ’s middags om precies te zijn, staat in het teken Boogschutter (op 19,03 graden). Dat biedt kansen om op de schoongewassen lei heel nieuwe ideeën, gedachten en dromen te schrijven. Het is nu de allerbeste tijd om groot te denken, groot te dromen. Of dat allemaal realistisch is maakt niet uit (dat zien we volgende maand met de maan in Steenbok wel weer). Boogschutter is een durfal, en met deze maan durven we allemaal net even wat meer dan anders. Leken veel dingen vorige maand nog te ingewikkeld en uitzichtloos, deze maand zien we dat allemaal veel zonniger in. Juist degenen die het vorige maand zwaar te verduren hebben gehad, zullen nu de positieve kracht van Boogschutter ervaren (omdat ie op dezelfde graad staat). Boogschutter zorgt voor optimisme, groeikracht (letterlijk en figuurlijk) en een boost voor je immuunsysteem. Ga er dus maar eens goed voor zitten, en schrijf al je idealen en nog te realiseren dromen op papier, blog het, vlog het, of roep het op andere wijze van de daken. Je kunt je nu verbinden met je meest idealistische zelf, wellicht zelfs je wat kinderlijke kant. Maar juist in onze kindertijd, als er tenminste voldoende onbezorgdheid is, doen we echt waar we van houden. Denk dus nog eens terug aan hoe je als kind was, wat je het allerliefste deed. Zie je dat nog terug in je huidige leven? Maak nu tijd om iets soortgelijks te doen. Hield je van tekenen? van struinen door de natuur? dikke boeken lezen? buiten zijn of juist binnen teuten? Maak dan nu een plan om datgene wat je het liefste deed weer in een bepaalde vorm terug te laten komen. De dingen die je doet waarbij de tijd voorbij lijkt te vliegen. Boogschutter hoort bij de vrijheid, de vrijheidsdrang, -beleving en invulling van vrije tijd. Bij reizen, en je verdiepen in andere culturen, landen, religies. Ga er dus op uit, plan een reis (of reisje), een studie of een workshop. Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken. De plannen die je nu maakt hebben heel veel kans van slagen, dus maak er gebruik van!

Werken met stemvorken tijdens de nieuwe maan in Boogschutter

OEFENING 1    3 punten en een meridiaan voor Jupiter

LevermeridiaanDe stemvork die bij Boogschutter hoort is Jupiter. Je herkent direct z’n groeikracht, positieve stimulans en natuurlijke herstelvermogen. Dus gebruik ‘m voor de winter echt inzet, om je weerstand te optimaliseren. Je kunt ‘m beluisteren en langs je lichaam bewegen, maar er zijn ook een aantal acupunctuurpunten die daarbij behulpzaam kunnen zijn. Vooral de levermeridiaan is nu bijzonder ontvankelijk voor versterking. Volg deze meridiaan van begin tot eind met de Jupiterstemvork. Deze meridiaan loopt van de binnenkant van de nagel van de grote teen, over de wreef, via de enkel naar de voor/binnenkant van het onderbeen, binnen/zijkant knie, via de lies over de buik naar de zijkant van de ribben, en terug tot vlak onder de tepel. Het belangrijkste punt van deze meridiaan is in dit geval Lever 3 ‘bigger rushing’ of ‘machtige grote straat’. Dit punt ligt op de wreef, tussen de middenvoetsbeentjes van de 1e en 2e teen. Dit punt is een ‘boost’ voor het immuunsysteem (ook vermoeide ogen, hoofdpijn, flauwvallen en een kater worden ermee behandeld).

Na de levermeridiaan kun je toevoegen: Dikke Darm 4, ‘joining the valley’ of ‘verenigde dalen’: het punt in de vork tussen duim en wijsvinger. (niet voor zwangeren!)

Afsluiten met CV17, ‘sea of tranquility’ of ‘voorkamer van de borst’: het punt op je borstbeen dat we vaak bij fonoforese gebruiken.

Doe eerst de voeten aan beide kanten, daarna de handen, en sluit af met het borstbeen.

OEFENING 2

Bij chronische

vermoeidheid kun je ook alle volgende punten met Jupiter behandelen:

Bl 23, Bl 47, CV 6, CV 17, Yin Tang, Ha 7, Lo 1, Kri 6, Ma 36, Dri 5

Meridiaanpunten-chronische-

OEFENING 3 Mozescode

Een andere mogelijkheid zijn de stemvorken van de Mozescode. Deze zijn niet voor je immuunsysteem, maar brengen je werkelijke dromen dichterbij. Ze verbinden je met je innerlijke wensen op een subtiele maar krachtige wijze en helpen deze diepste wensen en verlangens naar de realiteit te brengen. Dus heb je deze stemvorken nog ergens in je kast liggen, dan is dit het moment om ze voor de dag te halen. Wensen was nog nooit zo effectief als met de nieuwe maan in Boogschutter! Je kunt deze oefening dagelijks doen, vanaf de nieuwe maan tot de volle maan twee weken later.

Sluit je ogen – voel je wens of verlangen – sla de stemvorken aan en houd ze een handbreedte van je oren. Zeg in jezelf: “ik ben”, terwijl je de stemvorken van je oren af beweegt. Terwijl je ze weer terug naar je oren beweegt zeg je in jezelf “die ik ben”. Herhaal de beweging terwijl je bij het gevoel blijft van datgene wat je wilt aantrekken, alsof het al zo is. Sluit af met een derde maal de beweging, zoals de eerste keer. Dit bevestigt jouw nieuwe werkelijkheid.

Ken of heb je deze stemvorken nog niet? Hier kun je ze vinden.

Ik wens je heel veel plezier met de oefeningen!

Wist je trouwens dat je volgende maand kunt beginnen met workshops fonoforese, of de cursus astrologie? In januari begint voor allebei een nieuwe cyclus. Zie de agenda.