Je Geld of je Leven – Nieuwe Maan in Stier 26 april 2017

Woensdagmiddag om kwart over twee verdwijnt de Maan volledig in het licht van de Zon. Het is weer nieuwe maan. Deze keer vindt de ontmoeting plaats in het kalme teken Stier. Met alle zaken die met de Stier te maken hebben kun je nu een nieuwe start maken. Het grootste thema van de Stier is Waarde. Wat is waarde, wat heeft waarde, wat heeft voor jou speciale waarde. De vraag ‘je geld of je leven’ heb ik vroeger vaak uitgesproken tijdens het toen populaire spel ‘politie-en-boef’. Ik denk niet dat de kinderen van tegenwoordig het nog doen.

De wereld lijkt tegenwoordig veel minder zwart-wit, veel gecompliceerder in elkaar te zitten. Ook al voor jonge kinderen. Jonge meiden die naaktfoto’s van zichzelf op internet zetten en daar geen problemen mee hebben, lijken de waarde van integriteit bijvoorbeeld volledig verloren te zijn. Of hebben zij hun waarde gevonden in schoonheid die ze willen delen? Ik weet het niet.

De waarde van geld is veel minder tastbaar sinds we gebruik maken van plastic kaartjes en digitale bankrekeningen. Juist de jongeren komen daardoor snel in de problemen. Telefoonrekeningen, studieschulden, betaalachterstanden worden steeds meer mogelijk door het digitale geldsysteem. ‘Op’ is tegenwoordig niet meer ‘op’.

Het teken Stier is bij uitstek geschikt om je waarden opnieuw te bepalen. Je geld of je leven? Het antwoord op die vraag lijkt makkelijk. Maar genuanceerder krijg je vragen als: Kies ik voor gezonde -duurdere/biologische/duurzaam geproduceerde voeding of lever ik liever een beetje in op mijn gezondheid? Ga ik minder werken waardoor ik minder stress heb (en langer leeft) of kies ik voor veel geld verdienen met veel stress? Wat is de aarde en het duurzame voortbestaan van onze planeet me waard? Boek ik wel of niet dat vliegticket naar Australië? Pak ik de auto of de fiets? Bestudeer ik de labels in de kleding die ik koop? Verdelg ik m’n onkruid met gif of kies ik er voor om handmatig ongenode gasten uit m’n tuin te verwijderen?

Bij alles wat we doen of laten en bij alles wat we kopen maken we een keuze, waar een (meestal onbewust) waarde-oordeel achter ligt. Nu is het een goede tijd om hier eens wat langer bij stil te staan. Om ingesleten gewoontes, waar je eigenlijk niet (meer) achterstaat achter je te laten, en te kiezen voor de waarden, de keuzen waar je echt voor staat. Astrologisch gezien lopen er een aantal planeten (schijnbaar) achterstevoren. Ook dat geeft aan dat het een goede tijd is voor verdieping, vertraging, voor overdenken en bewustwording. De grond voor nieuwe waarden is momenteel vruchtbaarder dan ooit.

Venus is de planeet die bij het teken Stier hoort. Zij staat momenteel in Vissen, maar gaat deze week naar Ram. In Vissen zijn het de dromen waar je over fantaseert, maar in Ram kun je die dromen omzetten in daden. Kiezen voor waar je met heel je hart in gelooft, waar je echt blij van wordt en wat echt waarde voor je heeft. Vaak beseffen mensen dit pas als het leven niet meer zo vanzelfsprekend is. Op momenten dat je geconfronteerd wordt met ziekte, dood of verlies. Plotseling weet je dan wat de werkelijke waarden in het leven zijn en wordt loslaten van heel veel zaken zoals materiële bezittingen, maar ook iets moeten presteren of ruzies over onbenulligheden veel makkelijker.

Werk je met fonoforese en wil je ondersteuning bij het bepalen van je waarden met behulp van een stemvork? Kies dan voor de klank van Venus. Beluister de toon middels de Venus-stemvork of het Venus-klankstaafje, sluit je ogen en bedenk/voel welke dingen in het leven voor jou werkelijk van waarde zijn. Schrijf ze op (en hang ze op een plek waar je ze iedere dag ziet). Lees dagelijks je lijstje door en beluister daarna de Venus-toon om de (nieuwe) waarden waar jij voor kiest te verankeren in je systeem.

Probeer deze maand eens uit wat het voor effect op je heeft om bij iedere keuze die je maakt bewust te overwegen of je daar eigenlijk wel achter staat. Of dat nu bij het kopen van een krop sla is of bij het reageren op het gedrag van een ander. Wat is het je waard? Waar wordt je werkelijk blij van? Alleen jij weet het antwoord. Succes!

©Ronne van den Hurk, 25-04-2017