Als de zon en de maan samen in het teken Schorpioen staan is er geen ontkomen meer aan: de onderste steen moet boven. We moeten onze draken in de ogen zien. Op zaterdag 18 november 2017 is het weer zover: de nieuwe maan in Schorpioen. De confrontatie moet worden aangegaan. De weg naar binnen dient zich aan. Waar vorige maand nog beschaafd werd gediscussieerd over grensoverschrijdend gedrag moeten mensen nu met de billen bloot en komen geheimen uit de krochten van de wereld van macht en seks aan de oppervlakte. Maar de draak in de ogen kijken kan ook langzaam en vol vertrouwen. We kiezen ons eigen ritme.

Dit is een tijd voor louterende rituelen, loslaten van zekerheden en ervaren van je diepste wezen. Dit kan echter niet gebeuren zonder worteling aan de overkant, de kant van Stier: waar alles veilig en vertrouwd is, zekerheden onveranderlijk de basis zijn van je leven. Door je diep geworteld te weten in deze zekerheden, met mensen die je volledig vertrouwd, kun je pas de demonen uit je verleden en/of je onderbewuste veilig naar buiten en naar boven halen.

Ontgroeningsrituelen waren van oorsprong ook rituelen die gebaseerd waren op vertrouwen, op je overgeven aan de ander om een transformatie te ondergaan. Het betreden van de onderwereld doe je alleen als je groot vertrouwen hebt. Tegenwoordig lijkt deze worteling vaak te ontbreken, met alle gevolgen van dien. Ook op het gebied van seksualiteit zie je hetzelfde. Je via seks volledig overgeven aan de ander zou alleen moeten gebeuren als er volledige zekerheid is dat je die ander kunt vertrouwen. Seksualiteit lijkt bij jongeren echter steeds meer een spel, een kunstje te worden i.p.v. volledige en diepe overgave. Het blijft dan hangen in de veilige kant van de Stier, waar alles wel lekker maar liever niet te confronterend moet zijn. De emoties blijven dan echter ook altijd aan de oppervlakte, want alleen als je durft los te laten kunnen je diepste emoties aan de oppervlakte komen. Op die manier is seksualiteit één van de meest louterende rituelen die er bestaan. Er valt niets meer te verbergen; tijdens een orgasme valt iedere controle weg, ben je volledig één met je lichaam – de onderwereld – en dus uit je hoofd. Dat laatste lijkt ons steeds moeilijker te lukken. Van een tiener hoorde ik eens dat zijn bevindingen waren dat hoe hoger opgeleid het meisje, hoe moeilijker de seks. Dat vond ik iets om over na te denken. Ik kan me er wel wat bij voorstellen…

Als je erg in je hoofd zit kun je niet verwachten dat je cold turkey in je diepste emoties kunt duiken. De weg is dan die via de Stier: eerst kunnen genieten van je zintuigen. De weg van Venus: leren ontdekken waar je van houdt; wat je lekker, mooi, prettig vindt. Waar (je lichaam) wel pap van lust. Dat kan iets heel anders zijn dat wat je hoofd voor je in gedachten had. Door het toelaten van deze lusten, door het toelaten van werkelijk genieten, zul je je steeds meer verbonden en vertrouwd voelen met je lichaam. Pas dan is de tijd rijp om Pluto los te laten.

Oefening Venus – Pluto – Solfeggio

De balans die je dus moet zien te vinden is die tussen Venus, de planeet die bij het teken Stier hoort, en Pluto, die heerser is van de Schorpioenenkracht. Als je met fonoforese werkt kun je Venus gebruiken om het vertrouwen te voeden, wortels te kweken in de wereld van de zintuigen. Leren waar jij je veilig voelt, wat de basis is om je zeker te voelen. Wat je zintuigen op een aangename manier stimuleert. Of dat nu lekker eten, mooie muziek, kijken naar kunst of een heerlijke massage is. Vervolgens kun je Pluto gebruiken om je diepste emoties te onderzoeken, skeletten uit de kast te trekken, waarbij je steeds geworteld blijft. Venus en Pluto samen gebruiken is daarom een prachtige manier om dit proces te begeleiden – stapje voor stapje de diepte in – en waar nodig gewoon weer een stapje terug.

Om het vertrouwen alle ruimte te geven gebruik je allereerst de Venus stemvork:

 1. Houd je hart vast: zet de stemvork op punt CV17 (tekening punt 1).  Dit geeft zowel stabiliteit als ruimte aan je hart. Een punt om steeds op terug te komen als je je op welke manier dan ook niet prettig voelt.
 2. Zet de stemvork met de linkerhand op punt 2 (LO2, rechts). Het punt van vertrouwen op een hogere macht. Dit punt heet ‘wolkenpoort’.
 3. idem met de rechterhand op punt 3 (LO2, rechts).  Je kunt ook de twee stemvorken, bijvoorbeeld de OM-stemvork en de Venus samen gebruiken, waarbij je je armen kruist voor je borst en beide punten LO2 tegelijk behandelt. Dit geeft een bijzonder beschermt gevoel.
 4. Zet Venus met de linkerhand op punt 4 (MI12, rechts). Dit verzacht de onderbuikgevoelens, letterlijk en figuurlijk. Dit is ook het punt van het vergeven van jezelf en het loslaten van schuld.
 5. Idem met de rechterhand aan de linkerkant, dit is punt 5 (MI12, links).
 6. Laat Venus nu klinken op punt 6 (CV3). Maakt het onderlichaam zacht, vloeibaar, ontspannen. Laat je thuiskomen in je onderlichaam. Haalt je uit je hoofd en laat de actieve energie naar beneden stromen. Op een zachte, vrouwelijke manier grondend en verdiepend.

Herhaal de cyclus zo vaak je wilt. Ervaar een steeds dieper geworteld vertrouwen.

Diepere lagen bereiken met Pluto

Om het vertrouwen uit te dagen en te verdiepen kun je als bovenstaande oefeningen goed voelen dezelfde cyclus uitvoeren met de Pluto-stemvork. Kom je bij emoties die je op dat moment als te heftig ervaart, gebruik dan steeds de Venus vork opnieuw om op dat punt weer rust te brengen. Respecteer het tempo en ritme van je lichaam.

Diepere, subtielere lagen met de Solfeggio stemvorken bereiken:

Gebruik bijvoorbeeld iedere dag een van de stemvorken om de oefening te doen, of gebruik de verschillende stemvorken achter elkaar. Dit geeft een cyclus die emoties en spiritualiteit bij elkaar brengt. Je lichaam ervaren op zielsniveau.

 • UT — 396 Hz — Het loslaten van belemmerende emotionele patronen zoals schaamte en angst;
 • RE — 417 Hz — Verandering mogelijk maken door confrontatie met het onbewuste en helder maken van onduidelijkheden, ook uit het verleden;
 • MI — 528 Hz – Transformatie en wonderen, verbinden met de universele liefdesenergie;
 • FA — 639 Hz – Verbinding maken met jezelf en anderen op zielsniveau;
 • SOL – 741 Hz – Je intuïtie laten ontwaken (hier vanuit je onderbuik);
 • LA — 852 Hz – de weg terug vinden naar vreugde.

Ik wens je mooie zacht transformerende ervaringen tijdens deze intense nieuwe maan.

©Ronne, 17-11-2017