Fonoforese en de eerste digitale therapie die ontworpen is om u te helpen uw chronische tinnitus dagelijks te beheersen. Het helpt u beter om met uw tinnitus te leven, en de dagelijkse gevolgen te verminderen. Drie tot vijf minuten gebruik van deze app per dag is voldoende om de voordelen te zien van deze therapie.

Het is een andere moderne manier van therapie zoals geluidstherapie of cognitieve gedragstherapie. Het kan worden gezien als de toepassing van psychologie op een wetenschappelijke manier. Het is een korte therapie (meestal 6 maanden tot een jaar) gericht op de interacties tussen onze gedachten, onze emoties en zelfs ons gedrag. De App “Diapason” gebruikt een systeem van akoestische impulsen om tijdelijke verlichting te genereren, variërend van enkele seconden tot enkele uren. In tijden van crisis kunnen deze remmend, snel en effectief helpen.


De oprichters van deze zijn, Lilian Delaveau, Catherine Soladié en Renaud Séguier  van het Computer bedrijf IMMERSIVE THERAPY in La Bouëxière France. U kunt alles vinden op hun site:  https://en.diapason-app.com/