Op 7 april 2016 om 13.23uur kust de Maan de Zon in Ram. De vonken spatten er vanaf! Want is de Zon in Ram in z’n eentje al actief en ondernemend, Zon en Maan samen zijn niet meer te stuiten!

Iedere nieuwe Maan kondigt een nieuw begin aan. Een tijd om op een nieuwe manier tegen de dingen aan te kijken, nieuwe plannen te maken voor de komende maand. Maar valt de Zon-Maan-combinatie in Ram dan zijn kijken en plannen maken feitelijk niet aan de orde; er moet namelijk direct gehandeld worden. Geen getreuzel over uitdenken en op een rijtje zetten, maar DOEN! De impulsieve, directe, ondernemende, niet-denken-maar-doen-krachten zijn nu optimaal geactiveerd. Dat heeft heel wat positieve, maar zeker ook negatieve kanten. Meestal ben ik blij met deze bruisende energie, ook al is ie wat ruw en onbeholpen. De Ram staat bekend als een echte rouwdouwer, een brute, lompe kracht. Maar ik moet zelf ook altijd denken aan de lammetjes in de wei in het voorjaar. Het weliswaar onhandige, maar o zo vrolijke en dartele huppelen stemt toch zeker iedereen positief?!  en ook die energie hoort bij de Ram. Zie je de eerste lammetjes, dan krijg je zin in de lente, in buiten zijn en eropuit trekken. In vrolijkheid en dartel rondrennen.

De energie van de Ram, vertegenwoordigd door de stemvork Mars, wordt deze maand aangewakkerd door de energie van Uranus, die samenvalt met de Zon-Maan in Ram. Dat betekent extra roekeloosheid, onvoorspelbaarheid en omgooien van oude patronen. Bovendien maakt deze toch al zo elektrisch geladen combinatie ook nog een vechtaspect (vierkant) met Pluto, de planeet van machtsstrijd en transformaties.  Het referendum over Oekraïne een dag voor deze nieuwe maan wordt door velen als een roekeloze verzetsdaad gezien, waarbij het nauwelijks om de inhoud gaat, maar waarmee de aanstichters meer ruimte opeisen voor het volk, dat niet langer klein gehouden wenst te worden, maar zeggenschap wil. In Ram eist het volk (Uranus) ruimte voor zichzelf (Ram). De revolutionaire Uranus helpt de Zon-Maan-combinatie graag een handje om de onafhankelijkheid te stimuleren en Pluto vindt het geweldig als de macht bestreden wordt.

Deze energie vindt dus plaats in de samenleving, maar ook in onszelf en onze eigen omgeving. Onrust, drama, vechtlust, zin om banden en structuren te verbreken speelt nu bij iedereen een rol, vooral degenen waarbij hun eigen horoscoop aangeraakt wordt. Ben je bijvoorbeeld rond deze tijd geboren, dan zul je er meer van merken dan sommige anderen. Om deze onrustige, chaotische, maar dynamische energie te kanaliseren hebben we gelukkig onze stabiele vriend Saturnus, die een harmonische invloed (Saturnus driehoek Zon/Maan/Uranus) heeft op het dramatische koppeltje. Laat je zeker stimuleren door de enthousiaste invloed van de Ram-energie, maar wordt het je iets te dynamisch (nerveus, onrustig, agressief) gebruik dan de stemvork Saturnus. Deze zal je weer stevig met je voeten op de aarde zetten, je rustig een breder perspectief tonen (hij staat in Boogschutter) en zorgen dat alles vertraagt. Dat geeft je de rust en de ruimte om toch maar even tot tien te tellen en iets realistischer naar je wellicht iets te ambitieuze of roekeloze plannen te kijken.

Update 7/4/2016: Mijn zoon (met veel Mars en Pluto invloed in de horoscoop) belt: “mam, ik ga een tattoo laten zetten. Ik wil het al heel lang, en ik ga het nu echt doen. Ik heb meteen een afspraak gemaakt bij de tattoo-shop.” Overleg heen en weer. Mijn andere zoon (met meer Saturnus invloed in de horoscoop) bemoeit zich ermee, en komt met de volgende tip: “Waarom zet je niet eerst vier weken lang de afbeelding van de tattoo op je bureau? Als je ‘m dan nog steeds mooi vindt kun je er voor gaan.” Zo kan deze nieuwe maan dus werken!

Werken met stemvorken tijdens de nieuwe maan in Ram

Mars

De stemvork die bij Ram hoort is de stemvork Mars. De Mars-stemvork is uitermate geschikt om je energie te laten stromen en je weerstand te verhogen. Hij brengt en houdt je bij jezelf. Hij stimuleert de drang om tot daden over te gaan en je enthousiasme in actie om te zetten. Gebruik deze stemvork rondom de zonnevlecht, tussen de navel en je ribbenkast. Zet ‘m met het handvat op die plek, of beweeg hem er rustig langs.

Om het immuunsysteem te versterken kun je de volgende acupressuurpunten gebruiken: Nieren 27 (punt 1), Conceptievat 17 (punt 2), 6 (punt 3) en 4 (punt 4), Dikke Darm 11 (punt 5), Drieverwarmer 5 (punt 6), Dikke Darm 4 (punt 7), Milt 10 (punt 8) en Maag 36 (punt9).

Immuunsysteem-versterken-afImmuunsysteem-afb2

Mozescode stemvorken

De ‘ik ben die ik ben’ stemvorken sluiten ook mooi aan bij het thema Ram. Deze brengen je terug naar je kern, je eigen ik, naar dat wat je werkelijk wilt. Beluister de stemvorken en stel je voor dat al je voornemens die je voor deze maand hebt al uitgekomen zijn.

Dagtoon

De stemvork van de toon van de dag is juist deze maand goed om te gebruiken. Hij past niet alleen bij de Ram-energie, die dynamisch en actief is, maar is tevens grondend. Daardoor blijft de ondernomen actie constructief en wordt niet explosief. Gebruik deze stemvork op het staartbeen, in de knieholten en onder de voeten.