Nieuwe Maan in Maagd

Vandaag, 20-09-2017 is er weer een nieuwe maan, deze keer in Maagd. Dat betekent dat de plicht roept, en ik ijverig aan het schrijven van dit stukje begin. De afgelopen twee nieuwe manen heb ik geen artikelen geschreven. Met de Zon in Leeuw hoor je te genieten en aan jezelf te denken, tja, sorry dus! Toch nog enkele woorden daarover. De nieuwe maan stond twee keer in Leeuw, waarvan de laatste keer de zogenaamde ‘Great American Eclips’ was. Dit was een totale zonsverduistering in het teken Leeuw, die te zien was van de oost- tot de westkust van Amerika. Eclipsen hadden in oude tijden de naam de aankondigers van rampen te zijn. Nu zijn er vanaf die Eclips inderdaad al zoveel rampen geweest dat je ze niet eens meer uit elkaar kunt houden. Vandaag weer het nieuws van die verschrikkelijke aardbeving in Mexico…

Toch is het iets te makkelijk om iedere eclips aan rampen de koppelen. Er zijn inderdaad wel een aantal heel opvallende samenlopen van eclipsen en rampen, maar… Er zijn ook rampen zonder eclipsen en eclipsen zonder rampen… Helaas voor de astrologen, en gelukkig voor de keren dat er geen rampen na een eclips gebeuren. Deze keer lijkt het wel extreem juist helaas.

De eclips is nu uiteraard al weer voorbij, maar de uitwerking ervan kan, vooral als een land of een persoon getroffen wordt door de effecten ervan, nog lang voortduren. Trump is astrologisch zeer geraakt door deze eclips, waardoor het effect op hem bijvoorbeeld maanden kan aanhouden. Ik kan alleen maar hopen dat de natuurrampen niet worden uitgebreid met rampen door menselijk toedoen, zoals oorlog met Noord-Korea. Maar laat ik de politiek hier verder maar achterwege laten.

Vandaag wil ik het hebben over de nieuwe maan van deze maand, die in Maagd valt, op 27 graden om precies te zijn. Het is momenteel bijzonder druk in het teken Maagd, want behalve de Zon en de Maan staan ook Mercurius, Venus en Mars daar op dit moment, alle persoonlijke planeten dus! In het tegenoverliggende teken staat Neptunus, in zijn eigen teken, de Vissen. Deze as (Maagd-Vissen) heeft te maken met je nuttig maken en opofferen voor anderen of het grote geheel. Met opruimen en loslaten wat geen nut meer dient. Met de grote schoonmaak, zowel letterlijk als op emotioneel gebied. De nieuwe maan in Maagd maakt dat je heel kritisch kijkt, en alles ziet wat niet goed is. Van jezelf, je huis, je werk, je partner en je vrienden. Dat kun je heel negatief ervaren, maar aan de andere kant kan het ook heel verhelderend zijn. Het zet je aan tot allerlei taken die je eerder (vooral met die nieuwe maan in Leeuw) hebt laten liggen. Rommel opruimen en schoonmaken is het devies! Maar ben je te kritisch, dan word je een perfectionist. Ben je te dienstbaar, dan zit je ’s avonds laat nog mails van je werk te beantwoorden De combinatie kritisch en dienstbaar, de twee belangrijkste kenmerken van het teken Maagd, kan makkelijk uitmonden in een burn-out, waar maar liefst 40% van de ziekmeldingen momenteel mee te maken hebben! Laat ziekte en gezondheid nu net een ander thema zijn waar de Maagd mee te maken heeft! De oplossing ligt dan aan de andere kant, in het teken Vissen: loslaten wat je niet kunt veranderen, je flexibel opstellen en je overgeven als blijkt dat je bijvoorbeeld je werk niet meer aankunt. Hulp vragen en aanvaarden in plaats van als een perfectionist alles zelf in handen te willen houden. Makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard, maar ik hoop dat deze woorden je daarin ondersteunen.

Energetisch reinigen

Om jezelf en je omgeving energetisch te reinigen kun je verschillende hulpmiddelen gebruiken. Bijvoorbeeld kristallen producten. Kristal heeft een heel reinigende en ontspannende werking, vooral als je de klanken ervan kunt benutten. Daarom heb ik besloten vanaf vandaag de kristallen stemvorken in de aanbieding te doen. Eigenlijk houd ik niet van aanbiedingen, want ik vind het altijd zo naar voor mensen die al eerder iets hebben gekocht, of die later de aanbieding mislopen. Het liefst zou ik ze gratis weggeven (Vissen), maar helaas is dat niet erg verstandig (Maagd). Wel heb ik, heel efficiënt (Maagd), een grotere hoeveelheid ingekocht, zodat ik ze nu toch wat goedkoper kan aanbieden. Ik hoop dat hierdoor ook weer andere mensen de weldadige effecten kunnen ervaren. Ze zijn zo heerlijk en ontspannend, dat gun ik iedereen. Ben je geïnteresseerd, dan vind je er hier mee informatie over.

Ik wens iedereen, met of zonder kristallen stemvorken, een prachtige maand, waarin je nuttig bezig zijn en ontspannen loslaten in een goed evenwicht zult kunnen houden. Wees vooral lief voor jezelf; de boog kan niet altijd gespannen staan!

Ronne