Van Droom naar Werkelijkheid – Nieuwe Maan in Steenbok (met oefeningen)

In de nacht van zaterdag op zondag, op 10 januari 2016 om 02.30 is, er weer een Nieuwe Maan. Deze nieuwe maan valt in het teken Steenbok.

De vorige nieuwe maan stond in Boogschutter. Ik hoop dat je toen de meest fantastische plannen hebt gemaakt, type ’the sky is the limit’. Misschien merkte je twee weken geleden al wel resultaten van de nieuwe impulsen die jij toen gegeven hebt, de nieuwe zaden die je plantte. kwamen ze op? Of lieten ze het afweten? De afgelopen weken waren vervolgens een tijd van reflectie daarop, en loslaten van de bewuste sturing. Zelf maakte ik plannen om mijn nieuwe workshop astrologie te lanceren. Een droom van mij om mijn grote enthousiasme op dit vlak door te kunnen geven.

Ik maakte plannen over hoe die lessen er uit zouden kunnen zien en liet het weten via de website en de mail. Ik had hoge verwachtingen. Maar tot mijn teleurstelling wilde het niet erg vlotten. Er kwamen nauwelijks inschrijvingen. Een weekje later – tijdens het eerste kwartier van de maan, probeerde ik daarom bij te sturen, want de zaden wilden niet ontkiemen. Het eerste kwartier is de tijd van het tegenkomen van hobbels op je weg, wat ik dus duidelijk merkte. Nu is het tijd om door te zetten of op te geven. Ik plande een inloopmiddag. Ik schreef naar de lokale pers en hing briefjes in de schaarse lokale supermarkten. Ik voelde me nogal dom. Het liep nog steeds niet vlot en ik twijfelde of ik de cursus wel door zou laten doorgaan. Maar weer een weekje verder, tijdens de volle maan, kijk je naar wat je al wel bereikt hebt, en focust op het positieve. Zo gezegd zo gedaan. Dus ook al waren er eigenlijk te weinig mensen, er waren er wel. ik hakte de knoop door en bevestigde de deelnemers dat het doorging. Ik zou in ieder geval een begin kunnen maken met astrologieles geven. Daarna liet ik het los, want de gegeven impuls moest verder z’n werk doen. En blijkbaar was die toch efficiënt genoeg, want ondertussen zit de cursus vol. Hoera! Zelf vind ik het erg leuk om die beweging te volgen. Te weten dat er voor alles een moment is. Dat je volgende maand wel weer nieuwe kansen krijgt mochten je inspanningen deze maand niet het gewenste resultaat hebben. Dat je hobbels tegenkomt en kunt beslissen of je eroverheen klimt, of niet. En dat je iedere maand met volle maan mag oogsten.

Deze maand dus de nieuwe maan in Steenbok. De idealistische plannen van een maand geleden krijgen nu de kans om geconcretiseerd te worden. De Steenbok is namelijk het meest aardse teken, en tijdens deze nieuwe maan kun je dus heel aardse, nuchtere, degelijke en realistische impulsen geven. Dat betekent dus werk aan de winkel. Nemen van verantwoordelijkheid. Niet uitstellen, maar nu de haken en ogen of misschien zelfs echt grote problemen onder ogen zien. Je financiën op orde krijgen. Je verzekeringen regelen. Realistische plannen maken, of nog beter: ze uitvoeren. Het is nu de perfecte tijd om dingen echt voor elkaar te krijgen. Om uit je luchtkastelen-roze wolkendroom te komen en je in te zetten om je plannen ook echt gerealiseerd te krijgen. Om vorm te geven aan je idealen. Om concreet te worden. Dus fantaseer niet langer, maar doe nu echt wat je van plan was. Repareer dingen in je huis. Misschien moet je eens naar je pensioen kijken, of naar de financiële aspecten van je samenlevingsvorm (de liefdesplaneet Venus staat samen met de zekerhedenplaneet Saturnus). Regel je zaken nu goed, voor eens en altijd. Je zult jezelf dankbaar zijn. Het is ook een prima tijd om je contract met je werkgever onder de loep te nemen en wellicht bepaalde rechten op te eisen. Het gaat dan niet zozeer om loonsverhoging, maar wel om meer zekerheden en duidelijke afspraken. Het op papier zetten van mondelinge overeenkomsten bijvoorbeeld. Het is een tijd om te klimmen op de maatschappelijke ladder, door het nemen van meer verantwoordelijkheid. Bij een baas of als eigen baas, je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk.

Dus: stel vervelende taken niet langer uit. Als je ze nu doet heb je de sterren mee, en kom je tot degelijke resultaten, waar je misschien wel de rest van je leven voordeel van hebt.

 

Werken met stemvorken tijdens de nieuwe maan in Steenbok

OEFENING 1    simpel maar doeltreffend

De stemvork die bij Steenbok hoort is de stemvork van de planeet Saturnus. Deze stemvork is de meest grondende stemvork die er is. De meest eenvoudige manier om je goed te gronden is de Saturnusstemvork aan te slaan en deze onder aan de rug op het heiligbeen te plaatsen. Herhaal dat een aantal keren, en voel hoe je steeds steviger op de grond komt te staan. Het is echt supermakkelijk, maar meer is er in principe niet voor nodig!

OEFENING 2   De meridiaan Gouverneursvat versterken

De meridiaan die je kunt versterken met Saturnus is het Gouverneursvat. Deze meridiaan loopt van je stuitje over je ruggengraat naar boven, helemaal over je hoofd, en via je neus naar je bovenlip. Bij jezelf kun je deze meridiaan niet makkelijk behandelen, maar wel het onderste en bovenste gedeelte. Samenwerken met een ander is natuurlijk fijner. Sla de stemvork aan, zet deze op het heiligbeen en houd hem daar een poosje vast (zoals oefening 1). Vervolgens sla je de stemvork opnieuw aan en beweeg je hem over of langs de ruggengraat omhoog, over het midden van je hoofd en eindig met het plaatsen van de stemvork op de bovenlip (of iets erboven). Herhaal deze oefening, en ervaar zowel de opwaartse als neerwaartse beweging. Je recht je rug waardoor je steeds langer wordt, maar grond jezelf waardoor je energie verankerd raakt in de aarde. Eindig met de stemvork op het heiligbeen. Na de oefening blijf je even staan. Voel je als een eik, met diepe, stevige wortels in de grond en een robuuste kruin die kracht uitstraalt. Nu ben je verbonden met de energie van Saturnus. Geen mens die je meer omver loopt.

OEFENING 3    Soepele knieën

De planeet Saturnus heerst over de knieën. De maan over de slijmvliezen. Deze tijd is daarom uitermate geschikt om knieklachten te behandelen met beide stemvorken. Te veel vocht of te weinig vocht en pijnklachten in de knie van iedere aard kun je met de combinatie Maan-Saturnus behandelen. Behandel altijd beide knieën, ook al heb je maar aan één kant last. Ook als je geen last hebt kun je deze oefening doen, ter versterking van de knieën.

 Meest eenvoudig:

Zet de maan aan de ene kant van de knie en Saturnus aan de andere kant. Wissel ook om. Liefst enkele keren per dag, of iedere dag herhalen.

Meridiaanpunten die ondersteuning bieden bij knieklachten:

Met de stemvork van de Maan:

BL60 Achter/onder het enkelbot aan de buitenzijde van het been

NI10 Aan de binnenkant van de knieholte tussen de pezen die je aan weerszijden voelt

 

Met de stemvork Saturnus:

MA36 Onder de knie, tussen fibula en tibia;

LE8 Einde van de knieplooi aan de binnenkant van de knie.

 

Gebruik alle punten of wissel ze af. Veel succes!